Vindecarea inimii tale

În biserica în care merg din Agârbiciu avem o doamnă cu probleme de inimă. E drept, are peste 80 de ani dar faptul că inima e bolnavă o face să se miște forte greu și să umble cu teamă mai totdeauna. Plăcerea ei cea mai mare la momentul actual e să participe la serviciile bisericii, dar până și această plăcere este restricționată de afecțiunea inimii ei pentru că nu poate parcurge distanța de acasă la biserică și chiar dacă e adusă de cineva cu mașina tot un efort mare face pentru a parcurge distanta de la stradă până în bancă.

Ca domnia sa sunt multe persoane și unele din ele nu au 80 de ani, ci sunt chiar tinere. O afecțiune a inimii îți taie foarte mult din capacitatea de a trăi. Te limitează grav la a face până și cele mai firești lucruri de aceea e bine să ne păstrăm pe cât se poate sănătatea ei.

Pe de altă parte, în plan spiritual și psihic, ca această doamnă sunt foarte mulți în biserici. De fapt sunt pline de oameni cu probleme grave la inimă. Oameni care nu știu de ce suferă și nu știu că se poate trata afecțiunea lor, dar care se deprind să trăiască limitați de o așa afecțiune. Dacă oamenii cu afecțiuni cardiace au nevoie de evaluare, tratament și observare permanentă din partea medicului cardiolog toată viața, cei cu probleme spirituale au nevoie de vindecare din partea lui Dumnezeu care e dispus să cerceteze inima, să schimbe inima, să despietrească inima, să înmoaie inima și multe alte tratamente pentru cei ce vin cu problemele inimii la El.

Să trăiești cu probleme la inimă nu prea se merită atâta vreme cât există vindecare. Înțeleg pe cei cu probleme cardiace că își doresc vindecarea dar nu o pot obține, dar de ce să fim așa de  imaturi încât să umblăm cu inima rănită (spiritual vorbind) și să ne mișcăm așa greu spiritual, să ne limităm așa de mult, să nu putem experimenta libertatea în Hristos, bucuria mântuirii?

Cei mai mulți oameni nici nu realizează că au inima rănită. Unii așa s-au obișnuit să trăiască, nu știu mai mult. Alții la un moment dat sesizăm că nu e doar atât, realizăm că nu ne putem bucura, că nu avem libertate și începem să căutăm soluții.

Cum știi dacă ai nevoie de vindecarea inimii? Simplu: dacă de-a lungul timpului ai fost rănit sau abuzat, dacă ai fost umilit sau ironizat, dacă ai fost nedreptățit sau furat, dacă ai fost despărțit de cineva sau ai fost izolat de cei dragi vreodată și nu ai trecut printr-un proces de înțelegere, acceptare și eliberare înseamnă că e foarte posibil să umbli cu inima sângerândă sau cu rănile închise dar cu limitările acelor situații.

Avem disperată nevoie de mângâierea lui Dumnezeu pentru tot răul ce ni s-a adresat în viață și avem nevoie să fim eliberați de toate legăturile trecutului. Nedreptățile, rănile, abuzurile trecutului creează legături puternice peste timp până azi. O simplă promisiune neîmplinită din partea părinților ne poate transforma peste timp în oameni care nu au încredere în ceilalți în oameni suspicioși mai tot timpul. Un tată foarte autoritar sau abuzator ne poate lăsa cu gândul că Dumnezeu e aspru, așteaptă să ne pedepsească și ne pândește pentru a ne disciplina tot timpul și exemple sunt foarte multe. Avem nevoie de vindecare și eliberarea de rănile trecutului și legăturile formate de acestea.

În acest sens la Mediaș vom porni deocamdată două grupe numite generic Restaurarea inimii tale, după ce în prealabil am fost pregătiți pentru astfel de grupe de către WDA, creatorii unui material extraordinar de eficient în abordarea rănilor trecutului. Aceste două grupe de maxim 8 bărbați și 8 femei, care se vor întâlni separat una de alta, vor fi primele organizate în Mediaș pentru cei care simt nevoia de vindecare. Vindecarea nu o dă coordonatorul grupului, nu o dă nici cel care a făcut cursul ci doar învățăm în a o lua din mâna lui Dumnezeu care e gata să ne vindece.

La astfel de grupe nu pot participa rude și nici cunoscuți pentru că  e nevoie de deschidere față de ceilalți și de lucrul efectiv cu propriile probleme. E bine ca cei ce participe să nu se cunoască. Dacă e cineva interesat de participare îmi poate da de știre folosind formularul de aici și în funcție de membrii deja înscriși voi încerca să formez o grupă de bărbați iar soția mea una de femei. Orice detalii aveți nevoie vă rog să scrieți întrebările în comentarii la cest post și voi încerca să răspund tot scris pentru a rămânea și pentru alții care vor întreba ulterior.

Doamne te rog să ne vindeci inimile, ca la rândul nostru să fim și noi o mângâiere pentru cei cu inima zdrobită.

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu