Vrei un suc? De care?

Clar tot mediul „creștin” din România e „șocat, dezgustat, intrigat, nervos” că unul din brandurile mari în domeniul răcoritoarelor a îndrăznit să facă un clip publicitar prietenos cu homosexualii. Da să vezi câtă supărare şi câte comentarii şi distribuiri pe reţele de zici că e gata lumea. Cum domle să facă una ca asta? Eu mă întreb de ce să nu facă? O asemena mutare nu e deloc una neglijentă, e ţintită şi calculată cu exactitate şi intriga creştinilor e un element foarte bine calculat, probabil e elementul central. Toată lumea va vorbi despre ei şi nu au cum să iasă rău din asta.

E comerţ şi punct. Dacă vrem cu adevărat să le transmitem un mesaj „de dragoste” trebuie să ne abţinem burtica de la gustul sucurilor lor, care e ispititor nu glumă deşi aproape deloc bun pentru sănătate. Un asemenea semnal sigur ar reacţiona dacă e tot aşa de răspândit precum vorbăraia, dar ce facem noi nu e altceva decât reclamă, încadrarea în programul prevăzut de ei.

Şi ce am vrea să pună în reclame? Predici? Nu vor pune oricât ar dori unii să vadă o reclamă cu un predicator scoţos, înfierbântat, cu apa curgând şiroiaie şi cămaşa udă toată sorbind într-o pauză de vorbit o sticlă rece de Suc. Ei caută să fie „pe val” iar dacă nu e vânt să facă valuri vor face ei, cum au făcut acum. E comerţ şi trebuie să înţelegeţi că scopul e vânzarea nu pocăirea oamenilor, asta e treaba bisericii.

Una peste alta spotul mi se pare nereuşit tare faţă de altele ale companiei, mi se pare destul de forţat şi nenatural parcă au îndeplinit o cerinţă a cuiva. Au alte spoturi mult mai bune, acesta e undeva în coada calităţii în opinia mea. O chestie care vrea să pară cool, cum sora şi fratele se iau la întrecere să îl cucerească pe băiatul care curăţă piscina dar sunt depăşiţi de mama lor care are aceleaşi pofte. Parcă e realizat de un adolescent care are ca pasiune filmele porno cu incest.

Dacă tot sunteţi intrigaţi şi nemulţumiţi protestaţi scoţând de pe lista de cumpărături produsele lor: coca-cola, fanta, sprite, schweppes, cappy, nestea, illy, burn, powerade, dorna  și poiana negri. Măcar e un protest cu impact în sensul dorit, deşi sunt prea mari ca să le pese dar măcar nu le faceți jocul dacă tot vă arătați așa de deranjați.

Uh, că mi s-a făcut sete. Apropo și apa potolește setea.

Foto: pixabay

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „Vrei un suc? De care?”

Lasă un comentariu