Pauza de la Facebook

Unul din marii consumatori de timp pentru mine a fost facebook. Da, recunosc, nu îl controlam pe cât îmi doream deși aveam un program și disciplina bună, rămânea o problema la stop, nu prea funcționa pedala. Adică, dacă în program nu aveam facebook nu era bai, nu mă ispitea dar dacă intram mă prinde flama și opream greu.

Acum de când cu referendumul și cu întreaga isterie generată din ambele tabere am profitat de o verificare pe care mi-au făcut-o ei pe 15 septembrie când mi-au suspendat contul și am ieșit. Luasem eu decizia dar ei chiar m-au ajutat. Așadar sunt fără facebook din 15 septembrie. În acest timp am primit iar acces în cont a doua zi, dar am ales să nu mai accesez. Așadar, deși probabil din motive de muncă va trebui să găsesc o variantă de a accesa facebook pentru proiectele mele și ale clienților mei, în scop personal nu îl voi mai folosi deocamdată. Mai mult, voi încerca să opresc pe paginile mele facilitatea de a comenta la articole prin facebook deși aparent asta e o modalitate de a fi distribuit conținutul.

Revenind la intenția pentru care am construit acest site, cred că mie îmi prinde bine separarea de socializarea online. Am mai mult timp pentru citit, pentru mine, pentru familie, pentru consiliere și proiectele pe care le am în derulare. Eu estimez că pe zi se duceau de la 40 de minute spre o oră în chestii neproductive pe facebook.

Ca urmare a acestui fapt va urma o reașezare în mai multe funcționalități ale paginilor web și pentru cei ce doriți să primiți conținut din acest site, vă recomand să vă abonați cu adresa de email pentru că eu personal nu mă voi mai preocupa să îi distribui și pe facebook. Asta se poate face automat dar sincer ași prefera să nu o fac din două considerente majore. Primul e că nu sunt o vedetă ce trebuie să apară peste tot, iar celălalt e că oricum e o „inundație” de informații pe facebook și nu ne mai interesează cu adevărat decât ceva scris pentru a se viraliza. Ori eu din astea nu pot face, nu pot manipula prin titluri bombastice, nu pot cerși distribuiri și like-uri. Deși datorită zonei în care lucrez cunosc binișor domeniul marketingului online, aici nu fac asta, nu e scopul paginii.

Deci, dacă vreți să mă contactați vă rog nu încercați pe facebook, nu voi răspunde deloc de acolo chiar dacă voi porni din motivele de mai sus contul la un moment dat. Acolo am ales sa trec setările pe maximul de confidențialitate și să șterg conținutul încărcat până acum acolo unde a fost posibil. Dacă vreți să vorbim aveți datele pe pagina de contact.

Mulțumesc de înțelegere!

Sursa Foto: Pixabay

 

 

 

 

 

 

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

4 comentarii la „Pauza de la Facebook”

  1. Pt.mine,stergerea contului de facebook, acum mai bine de un an,a adus mult castig spiritual,deoarece nici eu nu reuseam sa pun frana la timp.Va apreciez scrierile.

    Răspunde
  2. Interacțiunea cu Facebook a intervenit în urma cu peste 2 ani, după ce ne-am dat seama și eu, și soția mea, de faptul ca aceasta „platforma de socializare” este folosita de mulți pentru a „stoarce” informații despre viata personală, gen pe unde umbli, cine îți sunt prietenii sau membrii familiei, etc. Iar adictia deosebită pentru acest domeniu al „social media”, a ajuns sa ne scârbeasca. Așadar, ca să parafrazam o expresie consacrata deja, exista viata după Facebook.

    Răspunde
    • Acum la chestia cu „stoarcerea de informații” nu mă tem așa tare deși există și e de necontestat. Oricum informațiile ajung pe alte căi la ei, e un preț al timpului în care trăim, e un tribut al modernității, automatizării, tehnologizării. Da la capitolul timp am de ajustat mult și la ce anume „bag la cap” iar trebuie să am mare grijă.

      Facebook dă senzația că dacă ești acolo știi ce trebuie. O iluzie, că de fapt e destul de probabil să nu știi ce trebuie 🙂 Da despre asta în altă scriere.

      Răspunde

Lasă un comentariu