Să ne modificăm constituția

Pentru cei ce se așteaptă la părerea mea privitoare la demersul de modificare a legii fundamentale a țării precizez din start că nu o vor întâlni în acest articol, e vorba despre ceva conex doar.

Biblia ne spune că noi suntem făcuți din țărână, suntem carne, care este făcută din țărână și una din condițiile esențiale pentru a beneficia de relația cu Dumnezeu este tocmai modificarea constituției noastre, adică a materiei din care suntem făcuți. Omul care nu are ceea ce noi creștinii numim „naștere din nou” este în continuare sub puterea păcatului și nu poate plăcea lui Dumnezeu. Singurul mod pentru a putea fi plăcuți lui Dumnezeu este prin Fiul Său care datorită jertfei Sale a făcut posibilă nașterea din nou într-o constituție nouă. În noua constituție nu mai suntem robi ai păcatului ca să îi împlinim poftele. Conform DEX constituția este „Totalitatea particularităților morfologice, funcționale și psihologice ale unui individ”

Până aici e clară treaba pentru mulți. Lucrurile se complică dacă încerci să înțelegi cum se modifică constituția omului și se complică întrucât căutăm o explicație logică, științifică, justificată și acceptabilă. Problema mare este că această nouă natură nu poate fi dovedită științific ci trebuie crezută și acționat în consecință. Dovada modificării constituției devin faptele pe care acea persoană le face. Nu mai poate trăi cum  trăia odinioară, nu mai poate pentru că nu mai este persoana de odinioară. Asta nu înseamnă că va deveni imun la păcat ci că nu mai are dorința și plăcerea de a păcătui. Pentru el devine natural să facă faptele noii constituții dobândite prin credința în Mântuitorul.

Ei bine, deși noua constituție se capătă instant în momentul convertirii, faptele cele conforme acestei noi naturi apar mai greu, nu se pot produce instant pentru că orice nou născut are un parcurs de urmat pentru a ajunge la autonomie de mișcare, gândire și trăire. Așa se face că mulți din cei de constituție nouă greșesc și păcătuiesc dar spre deosebire de viața veche acum ceva îi mustră, îi frământă ca ceva nenatural. Simt că e nevoie de curățire, de mărturisire și nu au plăcerea să mai facă ce făceau odată. Cu timpul cresc (dacă se hrănesc și fac mișcare) și dobândesc tot mai mult control asupra firii vechi întrucât evoluează spiritual. Pot deveni performeri în noua identitate pot face lucrări mari și acțiuni impresionante pe care le înfăptuiesc prin puterea de care beneficiază în această nouă constituție care nu mai ține de carne ci de duh.

Uneori din lene, alte ori din cauză că viața veche îi orbește, alte ori din cauza lipsei de mișcare, alte ori din cauza proastei hrăniri, alte ori din cauză că nu sunt hrăniți sau învățați să se hrănească corect sau din combinații ale acestora oamenii de constituție nouă nu se comportă în conformitate cu vârsta ce o au, ci infantil. Așa se face că des vorbesc eronat, judecă pe alții, au pretenții care nu sunt conforme noii constituții, judecă pe alții, nu iubesc pe semeni și pe Cel ce i-a chemat din moarte la viață.

De aceea devine foarte important ca fiecare om de constituție nouă să crească adecvat și beneficieze de hrană spirituală și să beneficieze de mișcare conform vârstei, să facă exerciții spirituale și mai ales să învețe. Asta îi va ține pe oamenii de constituție nouă în formă și ei vor deveni lucrători împreună cu El. Oamenii aceștia vor putea duce vestea despre schimbarea din viața lor și altora, vor fi o exemplificare vie a ceea ce nu poate fi exemplificat logic și științific. Oamenii de constituție veche vor vedea că cei de constituție nouă sunt vii, trăiesc, se bucură, au viață, vigoare și nu oricum.

Constituția omului nu se schimbă prin vot precum cea națională deși mulți cred asta. Constituția omului nu se schimbă de către majoritate, ci de către o minoritate numerică (dar majoritate în măreție și putere). Asta face obligatorie smerirea, renunțarea la viața veche dar asta nu mai este considerat un efort pentru cei ce văd ce înseamnă constituția nouă. Sunt în stare să vândă tot ce au ca să dobândească noua constituție întrucât diferența între vechea și noua este ca diferența între moarte și viață, o diferență de care depinde eternitatea.

Avantajele noii constituții sunt căutate de fapt și de către oamenii de constituție veche în diferite moduri. De fapt de când apar pe fața pământului oamenii caută noua constituție deși nu realizează asta. În om, care este făcut după chipul lui Dumnezeu e o dorință inexplicabilă și de netratat de a ajunge la El, ca El și în El. Unii realizează că asta se poate prin dobândirea unei noi constituții, alții se lansează în căutare după căutare ca într-o spirală a disperării și zădărniciei. Totuși cei ce sunt de constituție nouă au satisfacția găsirii, a aflării, a odihnei și siguranței dar ar trebui să treacă mai departe, nu face parte din această constituție să îi lăsăm pe alții să bâjbâie după ceva ce noi am primit deja, de aceea ni se cere să ne maturizăm la timp și să acționăm conform acestei noi constituții. Asta înseamnă să iubim ca Hristos. Dacă tu și eu care suntem de constituție nouă ne trăim din plin noua viață oamenii din jur vor beneficia de dragoste, o vor simți în viața lor nu vor auzi doar strigăte din întuneric „nu ai voie aia”, „mergi spre dreapta”, „nu da înapoi”, „întoarce-te” ci vor simți cum dragostea îi atrage. Cred că aici noi oamenii de constituție nouă mai avem de lucrat.

Foto: nationofchange.org

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu