O putere ieșise din El

Una din vindecările pe care Mântuitorul le-a făcut pe Pământ a fost, în opinia mea, deosebită mult de celelalte. Deși a știut clar ce se petrece, această vindecare s-a produs datorită credinței și prin acțiunea exclusivă a celei vindecate. În alte cazuri, vedem interacțiunea Domnului Isus cu cel bolnav, dar aici totul se desfășoară în partea celei vindecate. Are credință și acţionează în taină, să își pună în aplicare planul. A vrut într-un fel să se vindece, fără să îl deturneze pe Mântuitor de la activitățile sale și fără să se deconspire. Așa se face că găsim această femeie, îmbulzindu-se într-o mulțime mare, într-o îngrămădeală de nedescris, făcându-și loc cu greu printre oameni, poate fiind împinsă și scoasă afară de acolo deoarece era femeie, dar în tot vacarmul acela femeia asta avea o singură țintă: Un centimetru din haina Mântuitorului, poate se mulţumea să atingă câţiva milimetri.

Nu știu cum a reușit femeia asta să se atingă de haina Vindecătorului, nu înțeleg cum o femeie a putut face asta în acea societate, dar ajunge să facă asta și prin acest gest tot vacarmul se oprește, totul se dă peste cap. A simțit vindecarea instant, dar a auzit ce nu luase probabil în calcul: Cine s-a atins de mine?

Fascinantă această poveste a credinței. Incredibil am putea spune. Iată ce poate face o credință puternică. Poate aduce vindecare, poate aduce o mărturie bună, poate pune puterea lui Dumnezeu la lucru pentru cauza invocată, poate opri mersul lucrurilor, poate sparge regulile, poate rupe barierele. Credința unei femei oarecare, din mulțime, a făcut ca o putere, să iasă sin Domnul Isus și să o vindece.

Această credință este portretizarea perfectă a definiției credinței din Evrei care spune: ” Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.” Femeia cu scurgere de sânge știa una și bună, singura metodă de vindecare era să se atingă de haina Mântuitorului și pentru asta a trecut la acțiune. A acționat ca și cum ar fi primit. S-a dus în mulțime cu scopul exact de a pune degetul sau mâna pe haina Sa, știa că așa va fi vindecată. Rezultatul – a fost vindecată.

Dragii mei, Domnul Isus Hristos declară după înviere: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ…” Asta înseamnă că, în El este acum puterea necesară nouă pentru a face credința rodnică. Atunci, la acea vindecare, Isus a simțit că o putere a ieșit din El, acum, astăzi, Isus are toată puterea în Cer și pe Pământ și în același mod putem acționa și noi pentru a primi din Isus ”o putere”.

Prea ne văicărim că nu avem putere, că nu suntem în stare, prea ne mulțumim în moleșeală și letargie în timp ce în Mântuitorul putem găsi toată puterea. Cum se accesează această putere? Prin credință, o credință puternică, la fel ca  a femeii aceleia. Cum ne atingem de Isus? Tot prin credință, spărgând bariere, idei preconcepute, șabloane religioase și mergând scriptural spre El, atingându-L prin intermediul Cuvântului Său, cerând putere.

Puterea Mântuitorului este totală și deplină azi. Vom alege noi să folosim această putere? Vom alege să acționăm pe baza puterii Sale sau pe baza puterilor noastre? Vom avea curajul să acționăm în credință deplină? Doamne ajută-mi să mă pot baza pe puterea Ta, în încercarea mea de împlini menirea pe care mi-ai dat-o.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Lasă un comentariu