Pacea şi speranţa din suflet

Zilele trecute am văzut un mesaj pe profilul Irinei şi m-a determinat să scriu iarăşi despre putinţa de a lupta şi despre dorinţa şi credinţa reuşitei. Îl redau mai jos aşa cum a fost el scris. Menţionez că Irina lucrează la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant:

„Ieri am primit o lecție de viață …și de moarte, de la o pacientă. O femeie frumoasă, tânără, cu părul negru, cu niște ochi negri incredibili, niște buze roșii ca cireșele. Probabil nu s-a machiat în viața ei … Nici nu ar fi avut de ce.

Am extubat-o (am scos-o de pe aparate, în limbaj nonmedical), și am întrebat-o cum a putut sta 57 de ore atât de liniștită, cu toate că manevrele noastre sunt destul de invazive, de dureroase. Mi-a răspuns ca s-a rugat încontinuu. Încontinuu !!

Să te rogi 57 de ore pentru viața ta, pentru sănătatea ta, pentru cei de acasă care te așteaptă …

Imaginați-vă cum ar fi să stați nemișcați 57 de ore în pat, iar mai multe persoane să vă înțepe, să vă aspire secrețiile din gât, să vă întoarcă de pe o parte pe alta, să vorbească despre starea dvs extrem de gravă, și să nu spuneți nimic, doar să vă rugați …

Femeia asta o să se facă bine, indiferent de medicația noastră, pentru că vrea să se facă bine, pentru copiii ei, pentru soțul ei, pentru viața ei care a fost de atâtea ori la granița cu moartea …”

Asta înseamnă credinţă. Credinţă puternică, speranţă atunci cânt toţi din jurul tău, inclusiv cei care ar mai putea să te facă bine, vorbesc în preajma ta deschis, despre starea ta extrem de gravă şi despre şansele mici de a te vindeca. Asta înseamnă încrederea pusă în Dumnezeu şi în puterea Sa.

Hmmmm… o asemenea mărturie mă face pe mine, şi cel mai probabil şi pe tine, să ne fie ruşine cu situaţiile noastre minore în care am zis că nu putem, că e greu, că nu se poate, că suntem nenorociţi, că viaţa nu merită trăită. Asta mă provoacă pe mine să prind curaj în bătăliile pe care le am.

De câte ori ai spus că e greu, că e imposibil, că te dai bătut? Poate de multe ori. Dar cât ai sperat? Cât te-ai rugat cu adevărat? Cât ai cerut ajutorul lui Dumnezeu? Cât ai privit la neputinţa ta şi cât ai cerut intervenţia Sa?

Te rog, mai citeşte odată mărturia acestei femei şi meditează la ea. Îţi garantez că altfel vei aborda problemele astăzi.

Foto: DeviantArt

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Un comentariu la „Pacea şi speranţa din suflet”

Lasă un comentariu