Alegerile care ne aleg

Privesc spre discuţiile din ultima vreme dintre cunoscuţi, dintre oameni din anturajul meu, de pe internet şi constat că tema aceasta a alegerilor dezbină oamenii foarte mult. Oameni pe care îi ştiam calmi şi aşezaţi ajung să îşi dea frâu liber nervilor şi să devină agresivi, să lovească cu vorba şi să atace alte persoane. Mă doare, când pentru un candidat sau altul, se strică relaţii între oameni şi se ajunge şi la bătaie şi vă îndemn pe toţi la calm şi la discuţii echilibrate.

Nu uitaţi că fiecare are dreptul de a vota cu cine vrea. Deşi fiecare din noi avem convingerile noastre, nu putem cu forţa şi cu cearta să le impunem altora ce să voteze. Dacă aceste alegeri ne aleg şi ne separă atunci nu e în regulă. Nu toţi oamenii au aceleaşi valori, nu toţi oamenii au aceeaşi maturitate, nu toţi oamenii au acelaşi grad de integritate. Sunt oameni care se tem de răul care ar putea să vină, alţii acţionează favorabil la mita primită, la alţii merge ameninţarea şi din păcate sunt destui de puţini care să poată judeca cât de cât echilibrat.

Adevărul este că, indiferent de cel care va fi votat ca preşedinte, nu va fi uşor pentru România. Va fi foarte greu în ambele variante. Nu cred că dl. Ponta e capabil să aducă ceva bun, ba dimpotrivă, anturajul său e ca o haită flămândă de lupi care vor sfâşia tot când vor avea verde pe toată linia: preşedinte, guvern, parlament, poate si DNA. Dar nu cred nici că dl. Iohanis are vreo putere magică, de fapt în cazul său ne vom aştepta la destabilitatea cauzată de lipsa înţelegerii cu parlamentul şi guvernul. Închipuiţi-vă cum ar „coabita” cei doi candidaţi…

Aşadar oricare variantă, e una problematică, de aceea fac apel la voi să votaţi corect din punct de vedere biblic sau măcar din punct de vedere moral. Oricare variantă ar fi, pierdem, însă am putea avea măcar conştiinţa împăcată că am făcut alegerea cea mai bună.

Nu vă certaţi, nu lăsaţi ca mânia să vă distrugă relaţii, păstraţi-vă calmul şi respectaţi pe cei cu care discutaţi. Transmiteţi adevărul despre candidaţi şi părinţilor sau rudele voastre, dar numai cu calm şi respect. Ei au voinţa lor, au alegerea lor de făcut şi trebuie să fim uniţi în continuare, pentru că nu se anunţă vremuri bune. România va trece printr-o perioadă proastă în perioada următoare, perioadă în care se vede clar sprijinul acordat de guvern asistaţilor social în detrimentul investitorilor. În consecinţă, taxele vor creşte, împrumuturile vor creşte şi aşa nu are cum să aducă ceva bun.

Un lucru e sigur pentru mine, dar nu îl impun nimănui, nu voi vota un om care minte dovedit, fură dovedit, face parte dintr-un partid cu moguli şi baroni şi a avut o ascensiune rapidă şi dubioasă în politică. Voi prefera să votez un „neversat” un „neexperimentat” dacă acesta este mai curat. Un vot pentru domnul Ponta ar însemna că aprob ceea ce el a făcut sau susţine, ori statutul meu nu îmi permite asta.

Îndemn pe toţi cei care vor vota să aleagă ţinând cont de principii biblice, să fie fără milă cu cel care le încalcă şi să nu se teamă de unul sau altul, să nu aleagă de frica zilei de mâine, de frica pensiei, ci cu frică de Dumnezeu.

Oricare ar fi rezultatul, după aceste alegeri voi fi conştient de două lucruri. Vom avea președintele pe care îl merităm și altul este că Dumnezeu e și va fi în controlul situației indiferent de președintele României, dar eu voi putea pune capul pe pernă liniștit că am făcut o alegere în acord cu principiile pe care le am și pe care le-am scris aici.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

2 comentarii la „Alegerile care ne aleg”

  1. Intr-un articol precedent, am citit ca nu v-ati mai lasat atras de discutiile pe teme electorale, insa in acesta va contraziceti singur. Tocmai v-ati lasat atras. Imi pare rau ca nu ati rezistat tentatiei.
    Eu consider aceste discutii sterile si fara o finalitate practica. Nu trebuie sa fie asa, dar asa au ajuns. In Romania, toata lumea se pricepe la toate si nimic.
    Nici eu nu votez cu PSD (Ponta e doar decor, oricum).

    • Nu sunt „tras” în astfel de discuţii. E doar exprimarea opiniei personale şi îngrijorarea care o am în privinţa multor cunoscuţi cărora acest fenomen le-a aprins limba şi s-au lăsat cuprinşi de mânie. Nu voi lua parte de dezbateri electorale nicaieri şi nu voi spune oamenilor cu cine să voteze, pentru că am convingerea libertăţii de exprimare a fiecaruia.

      Articolul de faţă nu e „o discuţie electorală” ci o exprimare de opinie fără patimă, mânie, aprindere.

      Si pentru a evita „discuţiile” la acest articol voi dezactiva comentariile 🙂

Comentariile sunt închise.