Da vino domnule să te facem sănătos, nu înţelegi?

Vorbeam ieri despre sistemul de sănătate şi despre faptul că nu cred în scopurile declarate ale firmelor de medicamente şi ale sistemelor din domeniu. Ca o completare, ieri în drum spre Sibiu, culmea, tot la medici, în căşti mi-a fost dat să aud de zeci de ori până la Sibiu reclame la medicamente pe posturile de radio. Fiecare dintre ele promiteau să te scape de ceva, fiecare promiteau să te facă să te simţi mai bine, fiecare promiteau să-ţi ia durerea şi să-ţi lungească viaţa. Reclamele mi s-au părut de-a dreptul abuzive. Erau un fel de „Da vino domnule să te facem sănătos, nu înţelegi?” În plus aveau multe minciuni cum ar fi: cel mai bun, cea mai bună soluţie, efect garantat.

De fapt… merităm pe undeva robia companiilor din domeniu, dacă tot nu suntem atenţi cu limitele noastre, cu sănătatea noastră, dacă tot nu vrem să respectăm principiile Creatorului, regulile de funcţionare pe care Acesta le-a pus în noi ajungem să credem minciuni şi să ne lăsăm robiţi de sisteme indiferent de domeniul lor. Ei se bucură de stilul nostru de viaţă incorect, dereglat, cu excese. Ei din asta fac profit. Oare de ce suntem atât de nesocotiţi?

Este o vorbă în România: „Dă Doamne românului mintea cea de pe urmă” şi tare adevăr grăieşte. Ajung oamenii la o anumită vârstă şi realizează că excesele din viaţă ajung la scadenţă. Totul este bine câtă vreme eşti „pe val” dar, când vine vremea să plăteşti, îţi vine a-ţi blestema zilele pentru cât ai fost de nătărău (asta o zic din experienţă).  Am vrea la un moment dat să dăm viaţa înapoi, să ştergem sau să eliminăm acel exces ca să rezolvăm o mulţime de efecte care decurg din acesta, dar… nu se poate. Cu cât se îndepărtează oamenii mai tare de Dumnezeu şi de morala creştină, cu atât mai multe excese fac. Câtă vreme se mai lasă cercetat de Cuvântul lui Dumnezeu, câtă vreme mai merge să asculte predici sau slujbe, câtă vreme mai socializează cu oameni echilibraţi este mult mai dispus să se înfrâneze de la excese. Cum încearcă să elimine acest cadru sănătos au şi început excesele. Nu mai vrea să fie supus lui Dumnezeu că nu mai e la modă, e ilogic dar se duce invariabil sub stăpânirea altui domn, pervers, crud, dureros, perfid şi mult mai drastic decât Dumnezeu care în plus atrage suferinţa şi pe pământ şi pentru eternitate.

Se pare că pastilele au fost ceva magic şi ispititor încă de la crearea lor. Oamenii sufereau de anumite boli si „pastila” era ceva magic care odată înghiţită, trebuia să rezolve şi să regleze ce era de ajustat în interior. La început nu a fost ca acum, era altcumva, medicina era pentru oameni, pentru bolnavi, pentru pacienţi şi medicamentele la fel. Descoperitorii lor erau îngeri care calmau durerea, care vindecau boala. Mai apoi pastilele au devenit magice şi pentru firmele producătoare, erau un potenţial de profit. Acum …fiecare pastilă vândută înseamnă cenţi în conturile mega firmelor farmaceutice. Nimic nu se face fără profit. Chiar dacă uneori cumperi cu reducere prin compensare medicamente ele sunt plătite „regeşte” de către cineva. Chiar dacă ai dreptul la medicamente gratuite ele nu sunt oferite gratuit de firma producătoare ci de obicei sunt plătite mult mai scump decât în farmacii de către statul român. Chiar dacă aparent vaccinele se fac gratis, ele sunt plătite scump de stat şi mai sunt şi o investiţie a firmelor de medicamente pentru că din cantitatea mare de mercur a marii lor majorităţi cu siguranţă te vei deregla la o anumită vârstă.

Magia din spatele pastilelor care iniţial a fost una corectă, pentru că acţiona asupra bolnavului, acum acţionează asupra unor conturi bancare grase. Deodată focalizarea este în altă parte, omul devine o parte colaterală şi dacă bolnavul nu este profitabil ori se caută să fie profitabil ori este eliminat din sistem. Nu îşi permit să fii consumator, trebuie să fii rentabil. Această situaţie înainte putea foarte bine să fie catalogată ca fiind criminală, acum nu se mai poate.

Cu alte cuvinte… trăiţi cât de sănătos se poate, evitaţi excesele de orice fel, preocupaţi-vă de sănătatea voastră şi a copiilor voştri ca măcar în ceea ce ţine de voi să evitaţi sistemele de sănătate. Viaţa nu se termină la 35 de ani, unii au de cotizat până la 100. De ce să trăieşti mai bine de jumătate de viaţă chinuit pentru necugetarea din tinereţe? De ce să-ţi duci viaţa rugându-ţi moartea? De ce să plăteşti mai târziu secundele de plăcere cu un preţ imens de mare? De ce să te depărtezi de Dumnezeu şi să-ţi aduci singur necazul în viaţă? Corpul acesta se uzează, are o anumită garanţie, orice exces face să „te consumi” mai devreme decât perioada programată de Dumnezeu să funcţionezi. Ai la dispoziţie o cantitate de zile, ai mare grijă cum le trăieşti pentru că energia, sănătatea, vigoarea trebuie să-ţi ajungă pentru toate zilele. Dacă „papi” acum toate resursele acestea valoroase vei rămâne fără rezerve mai încolo.

Nu exageraţi la nici un capitol, trăiţi echilibrat şi cumpătat. Nu vă bazaţi pe sistemul de sănătate, acesta vă scapă de bani cu prioritate nu de boală. Bazaţi-vă pe echilibru, pe o viaţă în temere şi ascultare de Dumnezeu, aceasta vă temperează, vă reglează, vă face să cântăriţi bine.

Sănătate vă doresc, dar mai ales mie.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Leave a Reply