Uite dragostea, nu e dragostea

Ieri, pentru că trenul întârzia, ca de obicei, am scos căştile şi le-am înfipt în urechi şi căutam un loc cât de cât cald undeva. Am pornit un post de radio şi ascultam. Nu mi-a trebuit mult ca mintea mea să primească materiale de meditare. Rula o melodie de genul „Dragoste, n-ai unde să găseşti, n-ai unde să-ntâlneşti”. De celelalte melodii nu mă întrebaţi pentru că mintea mea deja alerga în viteză să facă conexiuni cu mii de alte cuvinte şi idei „depozitate” prin creierul meu.

Ciudat e că undeva, războiul major se dă între a fi dragoste şi a nu fi dragoste. A iubi şi a nu iubi. Deşi este foarte mult cântată, scrisă, declarată, dorită, evocată, chemată şi simulată, dragoste este tot mai puţină.  Mă refer la dragoste altruistă, sănătoasă. Şi când spun asta mă uit atent la mine să nu fiu unul din cei care are universul limitat şi să generalizez ceea ce simt eu.

Dragostea a fost şi este duşmanul comerţului, duşmanul companiilor mari, duşmanul păcatului, duşmanul egoismului, duşmanul războiului şi în definitiv duşmanul răului. Oamenii mari ai lumii au căutat de multă vreme şi caută şi acum să elimine dragostea dintre oameni şi pentru că nu au reuşit cu forţa acum încearcă folosind surogate cum ar fi libertatea robitoare şi sexul ca substituient al dragostei.

Priviţi doar la cât de mult este confundat sexul cu dragostea. Doi oameni care fac sex după prima seară în care s-au întâlnit pretind că fac dragoste. Oameni care s-au întâlnit o singură dată sau care s-au văzut doar in poze pretind că sunt îndrăgostiţi. Oameni de acelaşi sex pretind că se iubesc. Oamenii se uită la filme erotice sau pornografice şi văd acolo dragoste. Oameni care îşi schimbă partenerii între ei şi care pretind că o fac din dragoste. Şi exemple pot continua cu miile unele ciudate, ciudate cum ar fi dragostea cu sau pentru animale, obiecte etc.

Cred că cel ce cânta avea dreptate. Oamenii sunt foarte confuzi în ce priveşte dragostea. Nu mai ştiu ce este dragostea pentru că au fost educaţi şi sunt educaţi de sisteme care vor să elimine dragostea. Dragostea este împotriva sistemelor şi scopurilor lor, pentru că Dragostea este de la Dumnezeu şi orice este de la Dumnezeu încurcă planul celui rău. Oamenii se plâng că nu găsesc dragoste, că nu întâlnesc dragoste şi aşa este pentru cei ce caută dragostea în felul lumii, pentru cei ce o caută la oameni însă există o sursă de dragoste sănătoasă, curată, înviorătoare, mângâietoare şi aceasta este Dumnezeu. Dragostea asta de acolo se soarbe şi în felul acesta oamenii pot oferi o dragoste Dumnezeiască, pentru că dragostea care vine din El este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.

Poate vă par fanatic religios, mă aştept la asta, pentru că o astfel de teorie a fost eliminată sistemtic de „sistem” a fost proiectată ca fiind înapoiată, învechită şi tocmai de aici pornesc problemele. Ei ne îndepărtează de adevărata dragoste. Ei nu vor să ne iubim, nu vor armonie, nu vor pace, nu vor linişte pentru că astea îşi au sursa în Dumnezeu şi ei nu îl vor pe Dumnezeu.

Ştiu mulţi oameni care se plâng de lipsa dragostei oamenilor şi recunosc că şi eu m-am plâns uneori însă eu am hotărât să schimb lucrurile. Mă adăp cu dragoste curată, pură din Dumnezeu şi fac tot posibilul să o las să curgă prin viaţa mea spre alţii. E adevărat că din cauza rănilor pe care le-am adunat de-a lungul vieţii dar şi datorită firii mele păcătoase, sunt neîndemânatic în a arăta şi dovedi dragostea asta, dar voi căpăta experienţă în timp.

Uite dragostea: e la Dumnezeu, e din Dumnezeu. Nu e dragostea: nu e în sex, nu e în libertinaj, nu e de la oameni, nu e de pe pământ. Dragoste există şi nu va pieri niciodată. Pentru cei care vă plângeţi că nu există, vă îndemn să o căutaţi la Cristos, de acolo începe. Orice altă căutare duce la izvoare otrăvite. Doamne, ajută-ne să iubim.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Leave a Reply