Salvaţi homosexualii şi lesbienele

Aşa a vorbit Domnul oştirilor: Faceţi cu adevărat dreptate, şi purtaţi-vă cu bunătate şi îndurare unul faţă de altul. Zaharia 7:9

Nu am nici cea mai mică intenţie de a supăra pe cineva, nici de a ataca, ci mă gândesc în cel mai serios mod că este nevoie să facem ceva pentru salvarea homosexualilor şi a lesbienelor. Au nevoie disperată de ajutorul nostru, de suportul nostru, de dragoste autentică şi curată, de susţinere la nivel social şi politic. Fără implicarea noastră sunt condamnaţi pentru totdeauna.

Se tot discută despre noua formă a Constituţiei României şi de sintagma care să clarifice din cine este formată o familie, cine se poate căsători. Deşi cea mai mare parte a oamenilor, dacă ar fi să voteze, ar vota împotriva legalizării căsătoriilor între homosexuali, „ajustarea” va fi făcută în detrimentul homosexualilor, lesbienelor şi heterosexualilor, adică va fi acceptată căsătoria lor. Şi aceasta pentru că nu contează mai deloc ce spunem noi, iar dacă ar conta, pe cei mai mulţi care sunt împotrivă îi vor determina să stea acasă, aruncând mizerie asupra întregii Constituţii, determinând lehamitea oamenilor.

În realitate o asemenea măsură ar face un mare deserviciu, un mare rău homosexualilor. Legalizarea căsătoriilor dintre ei îi va determina să meargă un pas mai departe în relaţia lor şi aşa nefericită şi păguboasă sentimental, emoţional, fizic şi spiritual, spre distrugerea vieţii lor de acum şi a celei veşnice.

De aceea suntem chemaţi să îi sprijinim, să îi ajutăm, să le fim alături. Cum putem face aceasta?

 • Protestând faţă de o modificare a Constituţiei în favoarea legalizării căsătoriilor lor. O asemenea legalizare nu trebuie să existe şi, în primul rând, nu trebuie să existe, pentru binele lor. Din cazurile celor care ne scriu pe ContraCurentului.com, observăm clar că sunt nefericiţi, bolnavi fizic, epuizaţi, chinuiţi în cugetul lor, chinuiţi în trupurile lor, sătui de mizerie şi promiscuitate. Îi putem ajuta împiedicând legalizarea căsătoriei lor.
 • Mijlocind înaintea lui Dumnezeu pentru ei. Aşa e că nu te-ai rugat prea des pentru ei? Ştiu, nu mă miră deloc şi nu te acuz, dar îţi spun doar că au mare nevoie de rugăciunea ta. Au nevoie de oameni care să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru salvarea lor, de oameni cu mâini şi inimi curate care să strige către Salvatorul, de rugăciunea mea şi a ta.
 • Informându-te. Da, dacă te informezi despre ce înseamnă acest fenomen ajuţi mult, sau poţi ajuta oamenii cu astfel de probleme. Nu ştii când vei avea de vorbit cu unul dintre ei. Nu ştii când cineva din cunoştinţele tale va avea nevoie de ajutor în această problemă. Dacă nu vei fi pregătit, îl vei respinge, îl vei alunga, îl vei izgoni, şi tradus înseamnă că îi vei întări convingerea că nu este acceptat şi că aşa trebuie să trăiască.
 • Iubindu-ţi copiii. Dacă îţi iubeşti copiii, atunci pregăteşte-te şi în acest domeniu. Nu uita că în familie oamenii „decid” că „s-au născut aşa”. Cele mai multe cazuri de homosexualitate sau lesbianism se declanşează în casa părinţilor, unii dintre ei „buni creştini”. Unde îţi direcţionezi copilul? Ştii ce este în mintea lui? Cu ce se confruntă? Ce anturaj are? Cu cine umblă? Unde stă seara? La ce se uită pe calculator? Dacă nu ştii, ar fi bine să te apropii de el să discuţi, să te împrieteneşti cu el.
 • Susţinând pe cei care se implică într-o astfel de lucrare. Ştiai că există şi oameni care îşi dedică timpul lor, resursele lor, banii lor şi chiar vieţile lor pentru a salva astfel de oameni? Că este mare criză de oameni iubitori de oameni, care să lucreze şi să sprijine o astfel de lucrare? Că există proiecte aproape necunoscute în biserici, oameni care luptă şi agonizează pentru ei în rugăciune? Dacă nu ştiai, îţi spun acum. Una dintre aceste lucrări este chiar din mediul evanghelic şi se numeşte Contra Curentului. Cere detalii dacă vrei să ne susţii şi le vei primi.
 • Implicându-te. Da, ştiu, este jenant, dezgustător uneori, este defăimător, dacă te vede cineva discutând, dacă va crede cineva că tu eşti ca ei, dacă îţi vei păta numele, dacă, dacă, dacă, dar este nevoie de implicare. Poţi discuta cu astfel de persoane. Avem nevoie de oameni echilibraţi care să discute cu ei, care să poată iubi real şi să dea model o astfel de dragoste, pentru vindecarea dragostei lor bolnave. Avem nevoie de oameni care să iubească ca Hristos.

Da, cu siguranţă, poţi salva şi tu homosexuali şi lesbiene. Totul este să-ţi pese, totul e să vrei să te uiţi şi spre nenorocirea lor. Vei putea oare tu să înţelegi drama lor? Îţi va păsa de durerea lor? Au nevoie de noi, dragii mei. Au nevoie să fie salvaţi. Ei sunt cea mai mare comunitate de oameni neevanghelizată în mod intenţionat, nu sunt misionari care să lucreze printre ei şi cu ei. O… dacă ai şti câtă nevoie au de salvare, şi nu are cine să le spună despre ea!

Faceţi cu adevărat dreptate, şi purtaţi-vă cu bunătate şi îndurare unul faţă de altul. Au nevoie şi ei de bunătate şi îndurare, de ajutor, de salvare. Cine se va duce oare?

Poţi ajuta. Priveşte lista mică de mai sus, sigur poţi face ceva din ea. Te rog, fă ceva, întinde în acest fel mâna spre ei, o mână plină de speranţă, dragoste curată, salvare. Dumnezeu ne provoacă la lucrare. Cum vei răspunde?

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

6 Comments

 1. szromulus 23/06/2013
 2. Teofil Gavril 23/06/2013
 3. Mihai 23/06/2013
  • Teofil Gavril 24/06/2013
 4. ionut 05/01/2015
  • Teofil Gavril 05/01/2015

Leave a Reply