Înţelepciunea care vine de sus

Înţelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică. Iacov 3:17

De obicei mă interesează ce mişcă în zona psihologiei pentru că făcând consiliere mă ciocnesc adesea de nevoia de a folosi diferite instrumente sau cercetări în domeniu aşa că sunt abonat la câteva publicaţii online pe domeniu. Aşa se face că zilele trecute primesc o invitaţie la un simpozion al unui “om de calibru” într-un anumit domeniu al psihologiei, domeniu cu care nu simpatizez. Dar cum sunt curios din fire am vrut să văd cine e personajul dincolo de funcţia sa de preşedinte al unei asociaţii şi am aflat repede. Imaginea sa e amestecată cu o viaţă tare, tare destrăbălată şi apare gol şi în filme nepotrivite de mai multe ori.

Aşa se face că am spus celor care au făcut invitaţia despre cine e “omuleţul” pe considerentul că poate nu ştiu că un astfel de om ar putea păta imaginea lor. Răspunsul a fost interesant din partea cititorilor acelui anunţ unde am comentat. Majoritatea susţineau că omul a ajuns la un nivel spiritual superior şi că eu nu pot înţelege acele lucruri făcute de el decât dacă ajung la acel nivel de spiritualitate cu al său şi că sunt un ignorant. Nu are rost să dau continuarea discuţiei însă am căzut pe gânduri.

Nu obişnuiesc să scot din context dar primul gând s-a dus la versetul din: Iacov 3:15  Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească, drăcească. şi la Romani 1:28  Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. dar şi la versetul din 1 Corinteni 3:19  Căci înţelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: „El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor.” am realizat încă odată dacă mai era nevoie că înţelepciunea oamenilor oricât de înalte cote ar atinge se duce tot spre rău. Chiar şi lucrurile aparent bune tot acea direcţie o au. E ca şi cum am merge cu un tren luxos şi scump spre o prăpastie.

Înţelepciunea lumii e destul de tentantă de altfel şi prinde pe mulţi oameni şi aceştia au mare nevoie să cunoască despre înţelepciunea care vine de sus. Mintea omenească orice concepe fără a fi înnoită concepe doar pentru rău, egoism, afirmare, distrugere de aceea oamenii au nevoie de o înnoire a minţii. Păi cum să îmi dau copilul sau soţia la un “terapeut” consumator de urină feminină? Simplu… multă lume îl recomandă ca fiind bun în domeniu, unii spun că nu îi interesează ce face el atâta vreme cât are rezultate bune dar oare aşa să fie? Dacă cineva are rezultate în vindecare folosind duhuri necurate tot mă voi duce la el? Nu, scopul nu scuză mijloacele.

Avem nevoie de Dumnezeu, avem nevoie de oameni ai lui Dumnezeu specializaţi în consiliere şi terapie, avem nevoie ca fiecare din noi să fim călăuziţi în permanenţă de Duhul lui Dumnezeu pentru a putea lua decizii înţelepte. Doamne ai milă.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

5 Comments

  1. pety 10/05/2013
    • Teofil Gavril 10/05/2013
  2. Victor 05/05/2015
    • Teofil Gavril 06/05/2015
      • Victor 10/05/2015

Leave a Reply