Victoria în luptă

Şi cine luptă la jocuri, nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli. 2 Timotei 2:5

Trebuie să recunosc că nu le am cu fotbalul, dar deloc. Poate juca România cu America pe tăpșan în fața casei că nu mă văd uitându-mă. Totuși aud la radio diferite știri din fotbal și ultima auzită e despre victoria Stelei în meciul cu Ajax. O mulțime de laude multe vorbe de apreciere, bucurie mare. Bravo lor. Doar că un gând îmi macină creierul meu de non-microbist. De ce atât de rar se întâmplă o asemenea calificare? De ce o echipă odată bună se uzează așa de tare și scade ca valoare?

Merg acum în viața noastră. Viața asta e o continuă competiție pe mai multe nivele. De la aspectul material la cel sentimental și la cel spiritual. Evident că fiecare din noi ne dorim să fim biruitori dar de foarte multe ori trebuie să ne resemnăm cu înfrângerea. E adevărat că la o competiție cel care e cel mai bun va primi primul loc dar în viață cum se întâmplă?

Când lupta vieții noastre este partea materială (casa, mașina, afacerile etc) atunci da, contează să fii primul și asta ia mințile multor oameni echilibrați de altfel. Mirajul banilor e mare, cursa este nebunească, metode de trișare există multe și dacă ești “isteț” nu te prinde nimeni cu dopajul. În vâltoarea bătăliei se calcă mulți oameni în picioare, se fac multe nedreptăți și mai ales se distrug material alte persoane. Trișatul a devenit cel puțin în România o condiție aproape obligatorie a afacerilor. Aud tot mai des oameni care spun: Nu mai poate face nimeni afaceri cinstite în România și când aud asta de la oameni pe care îi consider morali, cu teamă de Dumnezeu aproape că îmi vine să cred.

Când lupta vieții noastre se dă pe faimă iar e mare bătălia. Sunt foarte multe posturi de televiziune care caută senzaționalul și în proporție cu asta există sau se caută oameni care să facă chestii senzaționale. Nu mai prinde senzaționalul pozitiv ci cel negativ precum dezbrăcatul în direct, sexul, crimele, curviile etc. Pentru că asta se cere se găsesc pseudo-vedete care să apară, de regulă oameni cu un grad mare de nebunie sau prostie în creierul lor.

Dar nu doar la TV se dau lupte pentru faimă, și biserica e afectată de o asemenea bătălie doar că la o scară mai “evlavioasă”. Hainele sunt din ce în ce mai scumpe, mai mulate, mai decoltate. Nunțile sunt din ce în ce mai pompoase, copiii sunt din ce în ce mai asigurați, școliți, înmormântările din ce în ce mai spectaculoase.

Când lupta vieții însă se dă pe latura psihică nu stăm foarte bine. Oamenii nu mai țin cont de sănătatea lor psihică aproape deloc, rar mai au timp să citească o carte, să se odihnească, să petreacă timp de calitate pentru maturizare. Avem foarte mulți oameni instabili emoțional, avem foarte mulți oameni dezechilibrați psihic iar numărul de specialiști în aceste domenii este în continuă creștere. Unii din ei se oferă să te facă sănătoși pe sume exorbitante, știu specialiști care cer 400 de ron/ora. Oricum și prețul minim să îl plătești tot trebuie să scoți din buzunar măcar 70 ron/oră, de câte ore ai nevoie?….. depinde de omul la care mergi dar cel mai tare depinde de tine. Vă îndemn să aveți mare grijă de psihicul vostru că primele două bătălii o afectează în negativ pe asta.

Am lăsat la urmă lupta spirituală nu pentru că nu e importantă, ci pentru că e cea care le poate regla pe toate celelalte și cea care are efectele cele mai mari. Într-un popor care își spune creștin nu mai luptă nimeni ca să crească spiritual. Toată lumea vrea ca popa, păstorul să le dea trucuri prin care să fenteze juriul. Trăiește omul viața cum vrea și la urmă lasă ceva bani popii și rudelor ca să îl mute din iad în rai. Omenește e posibil să cumperi: locuri în parlament (acum ăsta a costat 50 000 de euro) să cumperi diplomă de doctor sau măcar lucrarea de doctorat, să cumperi locul din biserică, să cumperi juriul unui concurs, să cumperi BAC-ul etc și asta ne face să credem că putem cumpăra dreptatea lui Dumnezeu.

Unii cred că dacă totă viața a mers cu șmecherii va merge și la final, de ce să nu meargă? Totuși dacă stau să mediteze și oamenii aceia își pierd siguranța unei asemenea manevre dar se amăgesc singuri în loc să fie sinceri cu ei și pentru ei. Spune Scriptura: Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce samănă omul, aceea va şi secera.

Lupta spirituală e cea mai aprigă luptă și cea mai grea din toate. Lupta spirituală are efecte astăzi și pentru toată eternitatea. Lupta spirituală este imposibil de câștigat de către oameni cu puterile lor. Lupta spirituală are dimensiuni cosmice. Fiecare om care se angajează la luptă spirituală va fi învins fără milă și sfărâmat dacă nu are puterea lui Hristos pe care o dă sângele Său.

Totuși biruințele spirituale sunt cele mai mari victorii pe care le poți avea. La bătălia spirituală fiecare om poate ieși campion. Bătăliile spirituale sunt purtate de Dumnezeu dacă devii copilul Său de aceea vei ieși mai mult decât biruitor. Spune Domnul Isus – Toată puterea mi-a fost dată. El cel care are toată puterea te călăuzește în luptă, te susține, îți este scut și pavăză. Doar cu puterea Lui putem birui.

Nu ți-e dor să fii biruitor?

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

One Response

  1. Ioan Poenar 23/02/2013

Leave a Reply