Săptămâna Căsătoriei

“Să oferim fiecărui cuplu căsătorit din România oportunitatea de a-și sărbători și îmbunătăți căsnicia”

Săptămâna căsătoriei este o iniţiativă care are ca scop încurajarea cuplurilor căsătorite şi a celor ce se pregătesc pentru căsătorie in vederea dezvoltarii unor relatii conjugale armonioase, pline de semnificatie si de dragoste, caracterizate de un angajament total si definitiv. Săptămâna căsătoriei celebrează anual, in luna februarie, vitalitatea căsniciei ca bază a vieţii de familie şi este o buna ocazie de reevaluare a relatiei de casatorie.

Saptamana Casatoriei a aparut intr-un moment in care institutia casniciei este supusa unor serioase presiuni in societatea postmoderna contemporana. Direct sau indirect, prin diferite mijloace, rolul si valorile familiei sunt atacate de diferite miscari si grupari care au ca valoare centrala satisfacerea egocentrica a individului. Legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, sau alte denaturari ale casatoriei, sunt afronturi la adresa casniciei si a artizanului acesteia. Cresterea alarmanta a ratei divorturilor si scaderea drastica a celor care nu isi asuma responsabilitatea pe care o implica căsnicia, au ca urmare dezechilibrul etico-moral si declinul demografic al societăţii la nivel mondial. Mesajul pe care Saptamana Casatoriei doreste sa il transmita despre casatorie este ca aceasta e mult mai mult decât o promisiune sau un angajament între un bărbat şi o femeie şi mai mult decat un document semnat de cei doi. Căsătoria este o instituţie creata de Dumnezeu, prin care un bărbat şi o femeie devin o singură entitate inseparabila, un intreg format din doua parti, care prin existenta sa asigura continuitatea si echilibrul omenirii.

Sapt.Cas. Banner 4 2013 leaderboard cu siteÎn fiecare țară care sărbătorește Saptămâna căsătoriei există un grup de iniţiativă care motivează și încurajează lideri de opinie, ONG-uri, media, biserici sau instituţii guvernamentale să organizeze evenimente prin care căsnicia să fie celebrată și promovată. Aria de acţiuni este foarte variată: programe educative (seminarii, colocvii, conferinţe publice), recreative (excursii, dineuri), spirituale (înnoirea jurămintelor), artistice (concerte, expoziţii), mediatice (reportaje, ştiri, emisiuni), marsuri, etc.

De ce să mă implic?

Căsnicia noastră nu este o chestiune privată. Copii câștigă siguranță emoțională și miliarde de alte beneficii din dragostea si unitatea noastră. Căsătoria are implicatii pentru familia extinsă, pentru angajatii din afacere, cât și pentru societate. Este nucleul care ține familia împreuna. În general, o persoană casătorită traiește mai mult și are relații mai bune cu copiii ei. Familile bune au o stare de sănătate mai bună, iar oamenii căsătoriți câștigă mai mulți bani. Wow, asta aduce multa greutate căsniciei! În condiţile în care peste tot în lume o căsătorie din trei eşuează întrebarea care se ridica este “ce faci tu pentru căsnicia ta sau a celor din jurul tău?”

Toate detaliile le găsiți pe www.marriageweek.ro

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Leave a Reply