Femeia frumoasă

El creştea pe Hadasa, adică Estera, fata unchiului său; căci ea n-avea nici tată nici mamă. Fata era frumoasă la statură şi plăcută la vedere. Estera 2:7

O temă pe care se poate scrie mult, cărți întregi, sper să reușesc să fiu relevant astăzi abordând o temă atât de vastă cu atâtea valențe. Frumusețea feminină a fost și este după părerea mea un element care nu putea lipsi creației lui Dumnezeu, cred că nu era completă și am fi avut tot timpul senzația că lipsește ceva. Este dacă vreți cea mai frumoasă parte a creației lui Dumnezeu.

De când există bărbat și femeie pe fața pământului frumusețea femeii a contat și astăzi nu este altfel. Poate contează mai mult decăt a contat vreodată. Femeile frumoase au fost o ispită pentru impărați și pentru oameni simpli, a făcut pe mulți oameni înțelepți sau puternici să cadă în capcane (ex. Samson, David) iar astăzi se pare că a devenit o monedă de schimb, o metodă de plată.

Foarte mute femei , îndrăznesc să spun toate doresc să se știe frumoase și unele din ele (foarte multe) sunt gata să plătească un preț mare doar ca să devină frumoase. Afacerile cu produse cosmetice au explodat, saloanele de înfrumusețare s-au înmulțit, emisiunile și cărțile despre cum să slăbești sunt omniprezente, haine care să pună în evidență frumusețea au toate magazinele, bijuterii tot așa toate cu un singur scop: Femeia să devină frumoasă și să arate frumusețea asta tuturor. De la asta se ajunge de cele mai multe ori la excese, uneori grosolane chiar grotești am văzut. Remodelarea diferitelor părți ale corpului prin operații și intervenții are multe adepte și unele dintre ele o încurcă rău de tot, am văzut femei care arată oribil de la botox și silicon. Am vrut să pun și ceva poze dar nu vreau să vă stric ziua. Cel mai adesea este dorită mărirea sânilor. Datorită erei Barbie în care păpușica avea un corp de albinuță dar sânii mari fetițele care s-au jucat atunci cu păpușa au crescut acum mari și adoptă ceea ce li s-a întipărit foarte bine în minte de copile, slăbitul corpului și măritul sânilor este principala preocupare pentru multe femei de birou să le zic așa. Plata pentru asta e mare, operațiile sunt scumpe, nemâncatul sau măncatul aiurea slăbește corpul, nu au putere și vlagă, nu mai au voioșie în ochi, nu mai au vitalitate sau au dar se consumă repede.

La fel ridurile au devenit un dușman, criminalul care trebuie eliminat cu orice chip și dacă se poate în secunda unu de apriție, e dramă să apară un rid, e mare dramă să se vadă un fir de păr alb, trebuie vopsea și încă repede. E  ca la o cursă nebună nebună în care femeile obișnuite sunt într-o mare arenă și sute de camere de luat vederi sunt îndreptate asupra lor să le vâneze astfel de semne, galeriile strigă în gura mare pentru una sau pentru alta, concursul e aprig și bătălia e intensă, creme, vopsea de păr, operații, injecții, rețete de slăbit, haine, lenjerii, fitnes toate sunt folosite ca să repare ceea ce se pare imperfect. O ce mare amăgire. Nu sunteți la nici un concurs dragelor sunteți doar în viață. V-a transformat televiziunea în mici vedete, v-a afectat (ca si pe bărbați de altfel) dar v-a afectat muuult.

Uitați-vă puțin la femeile naturale să vedeți căt de frumoase sunt. Puteți vedea? Nu. Nu puteți vedea pentru că ochii voștri au ochelarii TV, cu ăia vedeți totul în 90-60-90 , vedeți doar blond perfect, roșcat strălucitor, brunet diamant, ten pe nuanțele din cutia de pudre etc. Dați jos ochelarii și vedeți frumusețea lui Dumnezeu într-o femeie naturală da nu vă uitați la una care s-a machiat toată viața și o vedeți fără machiaj că vă speriați și nu vreau să vă am pe conștiință, priviți la una care nu prea a avut contact cu machiajul, siliconul, botoxul și vopselele, care s-a îngrijit de ea fără acești ajutanți. Veți fi surprinse și de aspectul lor și de câți bani scutesc.

Dacă privim în Biblie avem multe exemple de femei frumoase dar prima la care vreau să mă refer este Estera. Estera spune biblia ca era frumoasă tare lucru care a fost confirmat prin alegerea sa de către împăratul Ahașveroș ca împărăteasă. Acum veți spune da și Estera s-a aranjat e adevărat asta dar după ce a fost selectată. “Concursul” l-a câștigat prin naturalețe după care un an de zile a trebuit să suporte tratamentul rânduit la curte pentru femei. O femeie frumoasă în afară dar mai frumoasă în interior.

Apoi mai este Sarai, nevasta lui Avraam care mă uimește, la 90 de ani să fii atât de frumoasă încât să ispitești împărați care oricum au la dispoziție mulțime de femei. Tre să vă interesați cum făcea asta :).

Mai este Abigail care spune Biblia: Abigail; era o femeie cu judecată şi frumoasă la chip. De mare preț combinația astăzi când circulă tot felul de vorbe că dacă este frumoasă să nu te aștepți să aibă prea multe în cap. Probabil ați auzit melodia E frumoasă foc a celor de la Parlament   Biblia spună că frumusețea fără înțelepciune nu e de dorit Proverbe 11:22  Femeia frumoasă şi fără minte este ca un inel din aur pus în rîtul unui porc.

Mai vreau să fac referire și la Sunamita. Dacă vreți să vedeți apreciată frumusețea unei femei naturale, a unei tărănci dacă vreți citiți Căntarea Căntărilor, dacă vreți să vedeți aprecierile unui bărbat pentru o asemenea femeie citiți, nu folsește botox dar buzele sunt ca un fir de cârmîz, şi gura  este drăguţă, buzele sunt ca un crin. Nu folosește silicon dar sânii sunt ca doi pui de cerb, ca gemenii unei căprioare, ca nişte struguri, ca niște turnuri, nu folosește farduri dar fața e ca o rodie etc. Vedeți acolo picioarele, mâinile, ochii etc. Era foarte frumoasă. Nu vreți o asemena frumusețe? Nu vreți asemenea complimente de la soții voștri?

De fapt de unde bătălia asta pentru frumusețe astăzi? De unde atâta nemulțumire în privința a ceea ce Dumnezeu a lăsat natural? De unde atâta dezgolire a sânilor, a picioarelor, a spatelui, a burții (a mai rămas ceva acoperit?) dacă nu de la mesajul transmis de media despre cum trebuie să arate femeia astăzi. Luam mesajul acela drept etalon, la el ne raportăm și dacă nu corespundem nu suntem frumași, frumoase. Mare păcăleală, multă nefericire, multă cheltuială. Știți unde spune scriptura că trebuie să fiți frumoase? Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia neperitoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu, şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam, şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva. și dacă asta este frumusețea voastră ascultați ce poruncă le dă Dumnezeu bărbaților: Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dînd cinste femeii ca unui vas mai slab.

Și nu nu itați: Desmerdările Sunt înşelătoare, şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată.

Acum rezumând cred că femeia ca și bărbatul trebuie să aibă grijă cum arată, trebuie să se îngrijească de aspectul său și asta mai ales după căsătorie că de regulă e invers (sunt subiectiv?). Trebuie să fii atrăgătoare pentru soțul tău, ispititoare, plăcută și el pentru tine la fel dar nu uita granițele casei tale. Când ieși fii decentă. Nu confunda strada cu podiunul de la prezentările de modă și mai ales nu confunda biserica cu așa ceva. O femeia care va fi excesiv de împodobită și machiată și decoltată îmi va transmite întotdeauna mesajul: “Ei mă vedeți, sunt și eu aici, am nevoie să fiu văzută, sunt goală în interior, sunt pustie, singură și bate vântul. Vreau și eu puțină afecțiune, puțină împlinire că nu am nimic în interior sau am foarte puțin.”

Dumnezeu să vă binecuvinteze cu frumusețe lăuntrică atât de multă încât să se reverse pe afară, să aveți zâmbet natural, fața veselă, vorbe bune pe buze și pace pe chip. Să vă facă seducătoare și irezistibile pentru soții voștri și să fiți demne și echilibrate în orice context. Stabiliți-vă bine limitele și nu uitați: fiți naturale, machiate vedem multe, naturalul e rar de tot și ce e foarte rar e și căutat (aviz necăsătoritelor).

PS Acum sa vedeți partea grea: Să caut o poză cu o femeie naturală și nemachiată pe net.
PS2. După juma de oră, am găsit-o, mai aproape decât am căutat, asta sigur e naturală 100% si nemachiată. Sunt subiectiv?

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Leave a Reply