Bărbați integri și demni

„Mi-am păstrat şapte mii de bărbaţi, care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal.” Romani 11:4

Întotdeauna Dumnezeu a cerut și a lucrat prin oameni integri și demni. Dumnezeu cere integritate și demnitate și în ochii lui are valoare omul integru și bărbatul integru. Se pot spune multe despre bărbații de astăzi, despre proprietățile lor, despre banii lor, despre aspectul lor, despre moda, despre inteligența lor, despre puterea lor dar se poate vorbi doar în mică măsură de integritatea și demnitatea lor.

Ofertele mass-media și ale societății consumiste de astăzi devin fatale pentru integritatea și demnitatea multora. Oricum termenul de om integru s-a schimbat mult astăzi dar mă voi referi la integritatea despre care scriptura vorbește. Mă refer la bărbați precum cei șapte mii de mai sus, precum Daniel, tinerii din Babilon, Iov, Domnul Isus, bărbați care nu au cedat în fața ispitelor, bărbați care au știut că trebuie să fie tari. Uitați-vă ce lucrări mare a făcut Dumnezeu prin ei.

Este nevoie ca eu să fiu un asemenea bărbat, ca tu să fii un asemenea bărbat pentru ca Dumnezeu să poată lucra prin noi astăzi și în același mod, să fim bărbați destoinici pentru orice lucrare bună. Nu putem face oricum lucrarea lui Dumnezeu fie că e vorba de lucrarea din familia noastră, din anturajul nostru, din localitatea noastră, din biserica noastră sau din lumea înreagă. Pentru a putea Dumnezeu să lucreze cu toată puterea în noi și prin noi trebuie să fim oameni integri.

Nu știm aproape nimic despre cei șapte mii de bărbați dar știm ca nu și-au plecat genunchiul și pentru asta Dumnezeu îi menționează. Sunt și eu unul din aceia de care Dumnezeu se poate folosi?

Sunt eu bărbatul integru, dunt eu bărbatul demn, întreg, rezistent și dârz în fața ispitelor? Sunt eu bărbatul care ma încadrez. Se poate folosi deplin Dumnezeu de mine? Sau există piedici, vicii, ascunzișuri? Sau ma mulțumesc cu o viață mediocră, slabă, târâită cum se spunea în sat la mine. Dumnezeu este gata să facă lucrări mari prin mine și prin tine dacă ne punem la dispoziția Sa. În Deuteronom 1:13 spune Dumnezeu Luaţi din seminţiile voastre nişte bărbaţi înţelepţi, pricepuţi şi cunoscuţi, şi-i voi pune în fruntea voastră. Iar în Fapte 6:3 vorbind despre oameni care să slujească scrie   De aceea, fraţilor, alegeţi dintre voi şapte bărbaţi, vorbiţi de bine, plini de Duhul Sfânt şi înţelepciune pe care îi vom pune la slujba aceasta.

Foarte mulți dintre noi bărbații cred că ar fi gata să meargă la bătălii să răspundă provocării de a apăra patria dar puțini sunt cei care își apără demnitatea, puțini sunt cei care pornesc în cucerirea de noi teritorii din ființa lor pentru Dumnezeu. E un război greu acela cu noi înșine și totuși un asemenea război aduce demnitate, respect, valori.

Mai avem valori? Care ne sunt acestea? Mai este pentru noi important să fim integri? Dumnezeu astfel de oameni caută să facă lucrări mari.

În concluzie: dacă societatea noastră este ceea ce este unul din motive e și acesta cp nu mai are bărbați integri. Biserica de astăzi are nevoie de bărbați cu principii, cu demnitate, integritate, cu teamă de Dumnezeu, cu rânduială și disciplină în viață. Nu doar biserica ci și societatea tot de astfel de oemani are nevoie. Sunt chemat să fiu un bărbat al lui Dumnezeu. Sunt chemat să fiu diferit față de ceea ce mass-media spune despre bărbatul adevărat. Sunt chemat să fiu destionic, de încredere, credincios. Sunt chemat să fiu bărbat adevărat. Doamne lucrează în mine.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Leave a Reply