Lansare de carte la Mediaș

Pe 11 ianuarie 2013 la Casa Schuller din Mediaș am avut oportunitatea de a fi invitat la lansarea a două volume de poezie creștină publicate de poetul creștin Petrică Pleșa (chiar dacă domnia sa spunea că nu se consideră poet) . Este vorba de volumele “Izvoare sfinte-n sfinte dedicații”  și “Selecții

M-a bucurat mult să văd sala plină și oameni care au rămas fără locuri. Se pare că există interes pentru poezia creștină și în același timp e dovada că poetul este unul apreciat și citit.

Au fost vorbe calde, au fost depănate scurte amintiri, au fost recitate poezii și înălțate rugi. A fost o atmosferă deosebită și publicul a gustat puțin din volumele lansate. Poeziile scrise de Petrică Pleșa sunt încărcate de viață umană și călăuzire de la Dumnezeu. Toate poeziile au conexii făcute cu: persoane, obiceiuri, locuri, evenimente sau lucrări. În seara asta am reușit să citesc două din ele și m-au impresionat mult. Una din cele citite se numește Urme pe nisip și o puteți asculta mai jos în varianta recitată de doamna profesoară Hotea Simona din Cluj.

Un alt moment plăcut a fost cel oferit de doi copii care m-au impresionat și nu doar pe mine. Psalmul a fost pus pe note de Daniel Lienerth dirijorul corului Bisericii Crestine dupa Evanghelie nr 2 din Sibiu si “Slavita sa fie mareata inviere” are melodia comusa de Miriam Elena Drașovean din Biserica Crstina Dupa Evanghelie nr 1 Sibiu iar ei  le-au interpretat într-un mod deosebit pentru vârsta lor.

Psalm  de Petrică Pleșa

Slăvită să fie măreața-nviere de Petrică Pleșa

Câteva imagini surprinse la lansare:

Dumnezeu să îl binecuvinteze pe omul Petrică Pleșa dar și pe cei ce vor citi poeziile sale.

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

One Response

  1. virgil 02/02/2013

Leave a Reply