Eșec sau succes?

Un om a naufragiat într-o zi pe o insulă pentru că barca lui de mici dimensiuni a fost surprinsă de o furtună și sfărâmată de stâncile din apropierea unei insule.

În prima zi a fost foarte speriat a făcut doar câțiva pasi pe plajă si nu a îndrăznit să intre in desișul pădurii, a petrecut noaptea pe plajă stând mai mult treaz decât dormind. A doua zi foamea l-a împins să caute de mâncare și în acest fel a ajuns în desisul pădurii reușind să își potolească foamea. Pe zi ce trecea incepea să se obișnuiască deja cu ideea ca acolo va rămâne așa că s-a apucat și a făcut o mică cabană undeva lângă niște copaci. Acum noaptea era ceva mai bine si era mai păzit.

Își luase omul gândul că va fi salvat de cineva și de acum iși consolida casa și colinda pădurea găsind fructe și ramuri de copaci cu care iși consolida cabana.

Într-o zi însă cum umbla prin pădure a văzut un fum gros înâlțându-se din locul în care își construise cabana, a alergat cât de repede a putut până acolo dar degeaba, cabana lui era aproape toată arsă.

Deja era prea mult pentru săracul om. S-a pus în genunchi și a început să plângă. A stat acolo mult, nu mai avea putere să o ia de la capăt era descurajat si ruinat, s-a dus tot.

Când în sfârșit a  avut tăria să ridice capul de jos  a văzut iar scrumul și s-a intristat iar și i-au curs lacrimiledar din spate a auzit goarna unui vas. Văzuseră fumul de la cabana care ardea și au venit să îl salveze…

Atunci când totul se prăbușește, când totul cade, când rămân doar ruinele atuncu Dumnezeu lucrează. De multe ori eșecul e o altă cale spre succes, spre libertate sau spre fericire.

Foto: Washinton Post   Sursa: Din auzite

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

Leave a Reply