Confruntarea – Gânduri de final

Confruntarea e una din părțile componente ale vieții. E acel act, care dacă este făcut cu dragoste și respect și primit tot așa, poate salva un suflet de la a trăi chinuit, poate salva relații de la distrugere, poate salva comunități de la dezintegrare. Confruntarea este o disciplină menționată clar de Sfânta Scriptură și încurajată. Ea arată că ne pasă de aproapele.

În același timp trebuie să admitem că din confruntare se face adesea motiv de război, pentru că nu e făcută cu scopul de a stabili adevărul și nu e guvernată de dragoste și respect. E folosită adesea ca și o coasă de dărâmat frați și surori, pentru ca doar unii să rămână în picioare. Uneori e folosită doar ca să excludă membri din biserici. În viața de familie e iar în cele mai multe cazuri folosită necorespunzător și iese cu ceartă, conflict și dezastru.

Dacă am învăța cum să confruntăm corect, am avea familii mai fericite, mai stabile și mai sănătoase. Soțul și soția s-ar feri unii pe alții de pericole și în același timp amândoi pe copii lor. De biserică nu mai spun, confruntarea făcută imparțial, la timpul potrivit și cu dragoste de om, nu cu dragoste de „brandul bisericii” poate uni comunitatea, preveni dezastre și chiar crește grupul de oameni.

Sper din toată inima ca aceste meditări pe care le-am scris să clarifice unele lucruri dar mai ales spre să deschidă apetitul pentru o mai profundă cercetare a temei. Eu sunt limitat, spațiul este limitat, cuvintele sunt limitate dar Duhul Sfânt care ne locuiește poate descoperi fiecăruia din noi ce trebuie să facem. Menționez iar, și la sfârșitul acestei serii, că materialul scris nu este neapărat un produs al meu, e rezultatul cărților citite, în aceasta serie a contat foarte mult June Hunt, a cazurilor consiliate, a citirii Scripturii și a experienței puține de viață. Intenția nu e nicidecum de a îmi asuma ceva ci aceea de a contribui cu ce Dumnezeu mă luminează la răspândirea veștii că se poate și mai bine, se poate mai corect și se poate mai armonios. Dumnezeu să ne ajute!

Iată lista cu articolele scrise pe această temă:

Dacă ai observat o greșeală te rog sa selectezi acel text și apoi Shift + Enter sau apasă AICI pentru a îmi de de știre.

Abonare

Te poți abona pentru a primi pe email meditările viitoare

Mulțumesc de înscriere.

Ceva nu a mers.

3 comentarii la „Confruntarea – Gânduri de final”

Lasă un comentariu